Categorii
Ghid SSD Extern SSD pentru Laptop SSD pentru PC (desktop)

Principalii producători de SSD-uri din lume

Memoriile SSD sunt cele mai populare dispozitive de stocare în ultimii ani. Marile companii producătoare de componente pentru computere nu puteau să nu se lanseze în lupte grele pe piață. Înainte de a cumpăra un SSD, trebuie să știi că este foarte important ca producătorul să fie unul serios. Sunt destui producători de SSD-uri, iar noi te vom ajuta să îi alegi pe cei mai buni. 

Ei sunt cei mai tari producători de SSD-uri din lume

Îți vom vorbi despre Samsung, Intel, Kingston, Adata, WD, Seagate, Patriot și Gigabyte. Aceștia sunt cei mai buni producători de SSD-uri de pe piață.

Samsung

Gigantul sud-coreean nu dezamăgește atunci când vine vorba despre vreun fel de electronice produse. Este și cazul SSD-urilor. Samsung este printre cei mai mari producători de SSD-uri și este o companie mereu interesată de inovație. Pentru a-și solidifica această poziție, Samsung a cumpărat în 2012 o companie numită NVELO. Achiziția a fost făcută special pentru a controla bine, din punct de vedere software, următoarea generație de dispozitive SSD Samsung. Unitățile SSD Samsung sunt printre cele mai populare și calitative din lume. 

Intel

Un alt adevărat gigant din lumea electronicelor. Intel este unul dintre cei mai mari producători de SSD-uri, iar în 2008 a lansat pe piață memorii SSD de până la 160 GB. A fost printre deschizătorii de drumuri din domeniu. Intel a fost prima companie majoră care a oferit astfel de memorii la un preț accesibil. În prezent, americanii lucrează la dezvoltarea unor plăcuțe SSD de dimensiuni foarte mici. La fel cum a făcut și cu procesoarele, compania vrea să dicteze ritmul în progresul tehnologiilor SSD. 

Cei mai tari producători de SSD-uri
Cei mai buni producători de SSD-uri

Producători de SSD-uri – Kingston

Spre deosebire de Samsung și Intel, care nu au drept principală caracteristică ideea de a fi producători de SSD-uri, Kingston fix asta reprezintă. Companie de origine americană, Kingston a dezvoltat o multitudine de tehnologii în cei 33 de ani de existență. Prima unitate SSD lansată de Kingston a fost HyperX, în 2012. Compania a continuat să se dezvolte și lansează în continuare produse de calitate. Ea este printre cele mai apreciate de specialiștii din domeniu. 

Adata

Apăruți în urmă cu 19 ani, chinezii de la Adata nu sunt atât de experimentați în domeniul acesta de producție. Însă compensează prin setea de inovație și progres. Ei produc atât unități de memorie SSD, cât și memorii externe SSD. 

Western Digital

Sau Western Digital, reprezintă o companie americană apărută acum 50 de ani. WD este printre companiile fruntașe atunci când vine vorba despre dezvoltarea tehnologiilor SSD. Western Digital este unul dintre cei mai cunoscuți și de succes producători de SSD-uri. Cele mai populare produse din oferta americanilor sunt memoriile SSD externe. 

Producători de SSD-uri – Seagate

O altă companie americană, Seagate s-a înființat în urmă cu 41 de ani. Foarte interesați și ei de atragerea privirilor prin inovație, cei de la Seagate au reușit un record formidabil în 2016. Ei au lansat SSD-ul cu cea mai mare memorie din istorie. Aceasta avea o capacitate de nu mai puțin de 60 de TB. Printre cei mai tari producători de SSD, Seagate oferă pe piață inclusiv memorii SSD externe. 

Cei mai tari producători de SSD-uri
SSD Seagate

Patriot

Memoriile patriot sunt soluții excelente atât pentru computere, cât și pentru notebook-uri. Vitezele de citire ale memoriilor propuse de americanii înființați în 1985 sunt printre cele mai bune de pe piață. 

Gigabyte

Originară din Taiwan, compania Gigabyte a luat ființă în 1986 și produce memorii SSD interne și externe. De asemenea, taiwanezii apelează și la o companie subsidiară, AORUS, care îi ajută cu inovația și producția. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *